Párkapcsolati Tanácsadás

Keressük az aranyat - a jót a párunkban

Mikor ér véget és?

Kedves Olvasóm!


Ma egy, e héten többször visszatérő gondolatomat osztom meg Veletek.

Szóval mikor ér véget a romantikus szerelem és mikor kezdődik a hatalmi harc? 

Hogy mikor kezdődik ez a szakasz, pontosan senki nem tudja megmondani az erre vonatkozó számtalan kísérlet és kutatás ellenére sem.
A párok túlnyomó részénél akkor áll be változás, amikor elhangzanak az alábbi mondatok: "Házasodjunk össze!", "Jegyezzük el egymást!" vagy "Kössük össze az életünket!" 
Ettől kezdve elvárások hada indul meg egymással szemben, egymás felé. Ezen elvárások ugyanazok, melyek a romantikus szerelem izgalmát táplálták, ám a bökkenő az, hogy ekkora már alábbhagy a viszonzás vágya.
A romantika, az egymás iránti vágyakozás időszakában a "MI "kijelentések és életérzések a jellemzőek, majd mindezt felváltja az "ÉN" érzése. Már nem a társunk igényeit tartjuk szem előtt, nem róla gondoskodunk elsősorban, hanem a saját lelki és érzelmi fejlődésünk előmozdítása a célunk.
A szürke hétköznapokban ez akként nyilvánul meg, hogy már nem keresünk ürügyet arra, hogy a társunkkal legyünk, hanem egyre több időt töltünk olvasással, internetezéssel, haverokkal, barátnőkkel, vagy csak puszta ábrándozással.
A folyamat megállítható. 

Simogassuk meg gyakrabban társunkat, szeretgessük meg őt!
Mindkettőnken megtérül!